bezoek ons | contacteer ons | wie is wie | hoe (ere)lid worden

onze heemtuin

 

 

onze musea

onze heemtuin

onze publicaties

ons archief

doelstellingen

historiek

Onze heemtuin bestaat uit een “boerenerf” met veel kleurrijke struiken en bloemen, een waterput, een bijenhal, een hondenhok en “het huiske”. Verder  een kruidentuin die in 2014 volledig gerenoveerd en aangepast werd aan onze educatieve doelstellingen en een moestuin waarin een 32-tal ‘vergeten’ groenten worden geteeld zoals aardbeispinazie, palmkool, aardpeer, bladmosterd, eeuwig moes, brave hendrik, groenlof, bloedzuring, barbarakruid, kardoen, oerprei, pastinaak, postelein, zeekool, warmoes, middelste teunisbloem  en nog zoveel meer... Ook de compostopstelling is een bezoek meer dan waard !

In 2015 worden percelen voorzien met “oorlogsgroenten”, dit in het kader van de herdenking van WO I.  Zo worden oude aardappelsoorten (de oorlogsgroente bij uitstek !) terug in teelt genomen, onder andere Ratte, Corne de Gatt, Pompadour en Amandine.

Totaal nieuw is ook het gebruik van digestaat een volledig organische bodemverbeteraar, die interessante perspectieven biedt i.v.m. duurzame verrijking van de compost. De heemtuin werd hiervoor onlangs mee ingeschakeld in het studieproject  i.v.m. digestaatgebruik in de moes- en siertuin, een project opgevolgd door Vlaco v.z.w.

Het is er aangenaam toeven en tuinliefhebbers kunnen er volop inspiratie opdoen !


De heemtuin zoals hij er in juli 1999 uitzag

Ontwerp en realisatie van onze heem- en kruidentuin

Ontwerp van de heemtuin, getekend door Stan Voet   

 

 

 

 

 

De waterput in onze heemtuin

 

de heemtuin

 

de moestuin

 

 

 

contact - bezoek - wegwijzer - publicaties - lid worden - home