bezoek ons | contacteer ons | wie is wie | hoe (ere)lid worden

ons archief

 

 

onze musea

onze heemtuin

onze publicaties

ons archief

doelstellingen

historiek

Buiten een rijk historisch patrimonium, tentoongesteld in de verschillende themaruimten van de heemmusea "Den Aker", "De Roskam" en "De Ploeg", bezit de kring een grote verzameling boeken en documenten.

Het boekenbezit omvat honderden historisch waardevolle uitgaven, Vlaamse werken en oude Davidsfondsboeken. Tevens is er een uitgebreide bibliotheek beschikbaar met heemkundige publicaties en tijdschriften.

Het documentatiecentrum bevat een 100-tal klasseerdozen met thematische mappen rond de geschiedenis van gemeente, parochie, verenigingen, nijverheden en gebouwen.

Tevens bezit de kring een uitgebreid archief aan krantenknipsels, bidprentjes, doodsprentjes, rouwbrieven, affiches en educatieve wandkaarten.

Ook oude land- en kadasterkaarten, tijdschriften, notulenboeken en parochieregisters zijn er raadpleegbaar, evenals een fototheek met oude foto's en prentkaarten.

Onlangs werd ook de digitale omzetting gerealiseerd van oude 8mm films in bezit van de kring.

Het documentatiecentrum is vrij toegankelijk in de Oranjerie in het Lintse gemeentepark op woensdagnamiddag van 14u tot 16u.  Maak best wel op voorhand een afspraak, zie contact.

Het pas gerenoveerde documentatiecentrum

Ons documentatiecentrum, dat elke woensdagmiddag openstaat voor het publiek, is net gerenoveerd.

 

Een blik in het archief van de heemkundige kring

Een blik op een deel van het uitgebreide archief van de kring.

 

 

 

 

 

contact - bezoek - wegwijzer - publicaties - lid worden - home